Vzniklo v roce 2014 jako koncept moderního vinařství. Výrobní část vinařství je vybavena nejmodernějšími technologiemi pro zpracování suroviny, řízení procesu kvašení a filtraci hotového vína.
Využívání těchto technologií je pak úzce spjato s tradičními postupy pro zpracování a školení vína. Klasiku v rámci moderního provozu představuje ležácký sklep, kde vína zrají v sudech z francouzského dubu. Vinařství Starý vrch se zaměřuje na produkci vysoce kvalitních přívlastkových vín tradičních moravských odrůd. Aktuálně hospodaří na 11 hektarech vlastních vinic v Hustopečích, nedalekém Strachotíně a Popicích, další hrozny pak dokupuje z vyhlášených viničních tratí v Mikulově a Přítlukách.
Výrobní kapacita vinařství činí přibližně 140 tis. litrů vína v moderních nerezových tancích a dalších 15 tis. litrů v tradičních francouzských dubových sudech.